Over NSWZ

Over NSWZ

De NSWZ is opgericht met als doel het geven van transparante informatie omtrent het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van zwemmen, zwemlessen en zwembaden. Daarnaast verzorgt de stichting opleidingen en helpen we ouders bij hun keuze voor een passende zwemlesaanbieder door het geven van onafhankelijke informatie over de verschillende zwemlesaanbieders, zwemmethodes en zwemtechnieken.

Onderdeel van de NSWZ zijn de websites Nederlandsezwembaden.nl en Zwemles-vergelijken.nl.

Op Nederlandsezwembaden.nl vind je informatie over binnen- en buitenzwembaden, vakantieparken, stranden, meren, recreatieplassen en hondenstranden. Daarnaast staat er informatie over zwemtechnieken, zwemveiligheid en de verschillende zwemlesmethodes en diploma’s.

Op zwemles-vergelijken.nl staan zwemlesaanbieders overzichtelijk vermeld met adresinformatie, prijzen, duur per zwemles, volgsysteem, zwemlesmethode en gemiddelde duur voor het afzwemmen.

Sinds eind januari 2018 staat de geheel vernieuwde website van nederlandsezwembaden.nl online. De informatie van de oude website zwemles-vergelijken.nl is hier in zijn geheel aan toegevoegd. Op deze website kun je eenvoudig een zwembad of zwemlesaanbieder bij jou in de buurt vinden.