Brandbrief naar Burgemeester Jorritsma over stopzetten recreatief zwemmen en aquasporten

0 Comments

De NSWZ stuurt brandbrief naar Burgemeester Jorritsma over het stopzetten van het recreatief zwemmen en de aquasporten
Vandaag heeft de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid een brandbrief aan Burgemeester Jorritsma en het college van Eindhoven gestuurd over het genomen besluit per direct tot in ieder geval eind 2021 het recreatief zwemmen en aquasporten stop te zetten en alleen open te gaan voor topsport, zwemlessen en verenigingen.

De NSWZ heeft achterhaald dat de Koninklijke Zwembond Nederland per 2025 haar activiteiten van topsport vanuit Zeist zal verhuizen naar Eindhoven. Het is aan de lokale politiek om dit op tijd te kunnen bewerkstelligen. Dit alles geeft een ander beeld aan de keuze het recreatief zwemmen stil te leggen dan alleen een personeelstekort.
Daarnaast verklaart de gemeente dat dit een motivatie moet zijn om mensen te werven voor de functie als toezichthouder. Door deze actie worden de inwoners van Eindhoven de dupe van het beleid van de gemeente die de veiligheid in het geding brengen. De NSWZ pleit ervoor om het gemaakte besluit zo spoedig mogelijk terug te draaien, dit in verband met de veiligheid die in het geding komt. In de brief legt voorzitter Shiva De Winter uiteen wat de motivatie hiervan is.
Bijgevoegd de brief aan Het college van gemeente Eindhoven ter attentie van Burgemeester Jorritsma. Deze brief zal bovendien later vandaag naar alle leden van de Tweede Kamer gestuurd worden om hen erop attent te maken welke maatschappelijke gevolgen dit probleem met zich meebrengt. Gemeentes maken te rationele keuzes die de veiligheid in gevaar brengen en het is van belang dat hiervoor wordt ingegrepen.