Even voorstellen

0 Comments
Shiva De Winter NSWZ

Even voorstellen ….. Shiva de Winter oprichter NSWZ

Ruim 22 jaar werkzaam als zwemonderwijzer, 10 jaar eigenaar van een eigen zwemschool en met veel ervaring in en om het zwembad en de zwembadbranche is Shiva de Winter een expert te noemen in zijn vakgebied. Al op jonge leeftijd rolde hij bij een zwemvereniging in het ambacht van het lesgeven. Daarnaast is hij ook jaren actief geweest als badmeester in een buitenbad. Dit was de perfecte combinatie tot het vergaren van kennis en vaardigheid. In 2003 richtte hij een eigen schoonspringvereniging SDW Diving Leiden op waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds actief is als trainer/coach. Hij behaalde met zijn schoonspringsters vele successen in het binnen- en buitenland. De passie voor het aanleren en overbrengen van kennis versterkte hij door in 2007 zwemschool De Winter Sport op te richten die momenteel tot één van de grootste in de regio Gooi en Eemland kan worden gerekend.

De kwaliteit van zwemlessen is altijd een belangrijk aspect geweest. De laatste jaren heeft Shiva geïnvesteerd in het ontwikkelen van een eigen lessysteem waarin hij het beste van zijn ervaringen heeft samengevoegd. Het lessysteem is in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld en is gericht op plezier en het aanleren van de juiste techniek. In januari 2017 is dit lessysteem, dat wordt gebruikt door zijn eigen zwemschool, als eerste lessysteem van een zwemschool in Nederland ISO gecertificeerd. Shiva pretendeert niet dat deze methode de enige juiste methode is maar geeft als advies aan ouders mee dat het belangrijk is om een goede keus te maken en een methode te kiezen die past bij hun kind. Ieder kind is anders en ieder kind heeft zijn eigen unieke aandacht nodig.

De ervaringen en de kennis die Shiva heeft opgedaan binnen de branche wil hij graag gebruiken om de kwaliteit en de veiligheid van zwemmen, zwemlessen en zwembaden te verbeteren. In 2017 heeft hij de stichting NSWZ (Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid) opgericht met als doel het geven van transparante informatie omtrent het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van zwemmen, zwemlessen en zwembaden. Met de overname van de twee landelijke websites www.nederlandsezwembaden.nl en www.zwemles-vergelijken.nl wil de stichting toe werken naar een zo uitgebreid mogelijk overzicht van zwembaden en zwemscholen. Daarnaast verzorgt de stichting opleidingen en wil de stichting ouders ondersteunen in hun keuze door het geven van onafhankelijke informatie over de verschillende zwemlesaanbieders, zwemmethodes en zwemtechnieken. Shiva gaat zich met veel enthousiasme inzetten om de kwaliteit en de veiligheid van de zwembaden en zwemlessen naar een hoger niveau te brengen.

In het blog houdt Shiva je op de hoogte van alle aspecten die belangrijk zijn voor de water- en zwemveiligheid in ons waterrijke land.