Het belang van zwemlessen lijkt niet door te dringen bij regering

0 Comments

 
15-12-2021 | 10:06 | HILVERSUM | RUBRIEK: BINNENLAND
Een samenvatting van de persconferentie: het aantal positieve testen daalt, maar de besmettingen onder kinderen zijn hoog. Daarom gaan de scholen een week eerder dicht. De maatregelen blijven net als het advies om een sneltest te doen voordat je ergens op bezoekt gaat. Mogelijk volgen er meer maatregelen.
Gezien de avondlockdown blijft, zonder uitzondering van zwemlessen, zitten nog steeds vele kinderen thuis. Het belang van continuïteit in het leerproces van zwemmen lijkt niet door te dringen bij de beleidsmakers. Daar waar scholen aan de noodbel trokken over het feit dat kinderen leerachterstand zouden oplopen, blijft het angstvallig stil als het om zwemlessen gaat. Naast de kinderen die geen zwemles kunnen volgen omdat de zwembaden vroeg dicht gaan, zijn er nog de kinderen die het zwembad niet in komen omdat ouders geen QR-code kunnen laten zien.
Hier en daar lijkt er wat te gebeuren. GroenLinks en SP hebben een nieuwe reeks Kamervragen ingediend waarbij aandacht wordt gevraagd voor de groep kinderen die nu in de problemen dreigt te raken. En langzaam klinkt er ook geluid uit de zwemsector dat het niet langer zo kan, maar over het algemeen is het nog te stil.
Het is tijd voor mijn partners uit de zwembranche en het op te nemen voor de doelgroep waarvoor zij zouden moeten staan. Het gaat om de toekomst van het zwemmen en de veiligheid van onze kinderen.