De Nederlandse stichting voor water- en zwemveiligheid is een stichting die opkomt voor de belangen van zwemkwaliteit, zwemveiligheid, particuliere zwembaden/zwemscholen en commerciële zwemscholen in Nederland. 

In 2017 is de stichting opgezet met als doel ”het geven van transparante informatie omtrent het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van zwemmen, zwemlessen en zwembaden. Ook helpen wij ouders bij hun keuze voor een passende zwemlesaanbieder door het geven van onafhankelijke informatie over de verschillende zwemlesaanbieders, zwemlesmethodes en zwemtechnieken”. Sinds eind 2019 zijn daar nog meer belangen bij gekomen. Door de Covid-19 periode zijn er veel dingen aan het licht gekomen, waaronder dat de particuliere zwembaden/zwemscholen en commerciële zwemscholen in Nederland vrijwel niet vertegenwoordigd worden. Dit is waar de NSWZ is opgestaan. De afgelopen maanden heeft de NSWZ zich dagelijks ingezet, i.s.m. de landelijke politiek, de landelijke en regionale media, gemeentes en zwemscholen om zo snel mogelijk de zwemlessen/baden weer te openen met als doel dat de zwemveiligheid gewaarborgd kon blijven/ de schade te beperken. Naar mate deze strijd/actie voorderde werd nog duidelijker dat de KNZB, NRZ/NPZ, WIZZ deze actie niet steunde maar zelfs tegenwerkt.

”Bezorgdheid over de toekomst van de zwemveiligheid en kwaliteit  neemt toe” aldus Shiva de Winter (Voorzitter Nederlandse Stichting voor Water- en Zwemveiligheid)

Standpunten;

  • Transparante informatie verstrekken mbt Zwemlesmethodes, zwemtechnieken en zwemveiligheid;
  • Particuliere en commerciële zwembaden en zwemscholen een stem geven;
  • Opkomen voor de belangen van zwemkwaliteit en -veiligheid;

 

 

Wilt u ons helpen? Dat kan!

Als zwemles orgaan ( zwemschool, zwembad, zwemvereniging) kunt u gratis inschrijven en de steun uitspreken voor de standpunten van de NSWZ.

Momenteel hebben wij zo’n 30 zwemscholen zich kosteloos hebben aangesloten. Hoe meer zwemscholen en verenigingen zich aansluiten, hoe sterker wij ons kunnen maken. Tevens houden wij jullie op de hoogte van de vorderingen.

Ben jij een zweminstelling die ook kosteloos zijn steun wil toezeggen aan de NSWZ? Vul dan een klein online formulier in. Hiervan is niet alles verplicht. Wel kan je aangeven of jij anoniem wilt blijven.

Ik steun NSWZ

Wij zullen u zo snel mogelijk op de hoogte houden van de vervolg stappen.

 

 

Op de volgende website vind je meer informatie. Deze is ook onderdeel van de NSWZ.

Op Nederlandsezwembaden.nl vind je meer informatie over zwemlesaanbieders, binnen- en buitenzwembaden, vakantieparken, stranden, meren, recreatieplassen en hondenstranden. Daarnaast staat er informatie over zwemtechnieken, zwemveiligheid en de verschillende zwemlesmethodes en diploma’s.

Sinds eind januari 2018 staat de geheel vernieuwde website van nederlandsezwembaden.nl online. De informatie van de oude website zwemles-vergelijken.nl is hier in zijn geheel aan toegevoegd. Op deze website kun je eenvoudig een zwembad of zwemlesaanbieder bij jou in de buurt vinden.

 

 

De Nederlandse Stichting Water- en Zwemveiligheid is in 2017 opgericht door Shiva de Winter.