The day after…

0 Comments

Woensdag 29 december, de dag na de uitspraak van de voorzieningenrechter over het door mij niet willen controleren van het CTB bij zwemlesouders. Dit heeft vooraf al een hoop stof doen opwaaien en ook nu naderhand zijn de voor- en tegenstanders rijkelijk vertegenwoordigd in het verkondigen van hun mening.
Van origine ben ik zwemleraar, begonnen op mijn 12e bij een Hilversumse zwemvereniging. Ik kan wel zeggen dat ik alle hoeken van het zwemonderwijs al zo’n beetje heb gezien. Ook de hierbij horende hoogte- en dieptepunten. Wat ik een duidelijk voorbeeld vind en welke ik ook heb gebruikt tijdens de zitting: Als je twee à drie jaar geleden zou zeggen tegen een ouder / begeleider dat zijn of haar kind door een ander zou moeten worden omgekleed, ook als dit een medewerker van het zwembad zou zijn, dan zou de wereld te klein zijn en dit direct moeten worden teruggedraaid. Dit is een van de grootste diepte punten in de zwembranche naar mijn mening. Nu anno 2021 moet het allemaal maar normaal zijn dat ‘vreemde’ andermans kinderen aan en uit kleden. Nou, ik kan je vertellen, niet in mijn beleving.
De weg die bewandeld moet worden is nog lang en deze uitspraak is maar een kleine stap in de vele die nog moeten volgen. Deze uitspraak biedt wel perspectief aan vele ouders die zich ongehoord voelen ongeacht of zij voor of tegen vaccineren zijn, maar ook voor de vele ouders die een weloverwogen andere mening of reden hebben voor de door hun gemaakte keuze.
Onder andere door het geweldige voorbereidend werk van de vrijwilligers bij coronajuristen.nl en hierna het uitstekende advocatenwerk van Maes Law B.V. onder aanvoer van advocaat Bart Maes is de eerste stap voor echte erkenning voor zwemlessen gezet. Als het aan mij ligt zullen er vele volgen.
Helaas komt alleen de zon voor niets op en kost iedere stap bakken met geld. Mocht jij iemand zijn of kennen die een financiële bijdrage kan storten in de juridische strijd voor de zwemleskinderen heel graag. Ik ben niet van het handje ophouden, maar op dit moment kan ik niet anders.
Ik hou jullie van iedere stap op de hoogte, zoals jullie van mij gewend zijn. Op naar erkenning voor het zwemonderwijs en de zwemveiligheid in Nederland.
Bijgevoegd de uitspraak.