Voorzitter NSWZ Spreekt Zich Uit Over De Nieuwe Corona Maatregelen

0 Comments

Vol verbazing ben ik de afgelopen twee dagen doorgekomen. Een achtbaan van standvastige principes en financiële belangen en veiligheid. Het laatste bleek kennelijk wel de minst belangrijke factor de laatste dagen. De vaccinatiegekte is in Den Haag naar hun kop gestegen, zullen wij maar zeggen. Iets waar ik mij verder nooit over uitlaat. Maar nu treft het mijn vak, mijn branche en mijn passie. De druk om zoveel mogelijk mensen te laten vaccineren wordt nu opgevoerd door ouders die niet gevaccineerd zijn niet meer naar zwemles te laten komen. Klaarblijkelijk werkt het via de normale weg niet en moet het nu over de ruggen van kinderen. Een absurde en onwerkelijke ontwikkeling. Uitspraken uit die richting “er is toch geen probleem? Die mensen moeten zich gewoon laten vaccineren” en “Je moet gaan voorlichten dat ze zich wel moeten laten vaccineren, dan valt het allemaal mee”.

Je zult versteld staan als je een dag volledig wijdt aan het tegengaan van deze absurd voorgestelde maatregelen. Je krijgt veel, heel erg veel telefoontjes. Van een moeder die emotioneel en boos is over waar ik mee bezig ben aangezien zij al twee jaar binnen zit vanwege haar gezondheid en haar kind nog niet naar zwemles heeft kunnen gaan, tot moeders die niet gevaccineerd zijn door allerlei verschillende redenen en wel het beste voor hun kind willen. Daarnaast ook zwemscholen die ouders zien vertrekken en de welbekende personen die mij alleen maar lastig vinden en niet snappen waar ik mij druk om maak. Iemand moet het toch opnemen voor die kleine kinderen die in een veilige omgeving moeten kunnen leren zwemmen. Het vak dat ik al 25 jaar bekleed en met liefde doe, meestal dan.

Opgegroeid op verschillende scholen waar ik soms, kapot gepest ben leren wij onze kinderen toch om niemand te plagen en geen verschil te maken in mensen. Of zij nu groen, geel of blauw zijn. Mensen die zich zo druk maken over een zwarte piet op straat, waar zijn zij als kinderen niet naar zwemles mogen, omdat hun ouders niet gevaccineerd zijn? Irritatie ten top met natuurlijk de kers op de taart, wat nu te doen.

Vandaag is er overleg met leden van de tweede kamer, VSG (Vereniging Sport en Gemeente) en de gemeenten om een keuzemogelijkheid in te voeren voor zwembaden. Daarbij is het mogelijk om of gebruik te maken van de QR-code zonder maatregelen in het pand, of geen QR-code en wel maatregelen. 

  • QR-code voor toegang met daarbij in het pand geen maatregelen.

Of

  • Geen QR-code maar maatregelen in het pand zoals mondkapjesplicht, anderhalve meter afstand houden, één begeleider per zwemkind etc.

Mijn naam is Shiva de Winter, 38 jaar, vader van twee prachtige dochters, ondernemer, zwemleraar, badmeester, eigenaar van Zwembad ’T Gooische Bad en zwemschool De Winter Sport en ik doe niet mee aan de dwangmatige stimulatie om ouders te dwingen zich te laten vaccineren. Ook zal ik niet toelaten dat ouderen, waarbij het van levensbelang is dat zij zich kunnen bewegen in het water buitengesloten worden van een zwembad. Mij maakt het niet uit of je gevaccineerd bent, mij gaat het erom dat het veilig kan. Ik heb aangegeven bij de Gemeente Hilversum dat ik niet meewerk aan de QR-code check, maar er wel alles aan doe om een veilige situatie te creëren. Zoals vorig jaar zal de anderhalve meter inpandig worden ingevoerd, is het mondkapje in het hele pand verplicht en mag er maximaal één ouder / begeleider mee naar binnen zodat de anderhalve meter ook gehandhaafd kan worden.

Wat er gaat gebeuren gaan wij meemaken. Ik ben er klaar voor. Jullie ook?