Wat vindt André de Jeu van het coronabeleid rondom zwemles

0 Comments

André de Jeu is directeur van de Vereniging voor Sport en Gemeenten. Wat vindt hij van het coronabeleid rondom zwemlessen? “Het kabinet heeft een besluit genomen en daar kan ik een mening over hebben, maar dat verandert niets aan de zaak. Het is mijn taak het beleid van de overheid uit te leggen. En vervolgens te kijken: hoe gaan we het organiseren?”
André erkent dat de zwemveiligheid in gevaar kan komen als kinderen langere tijd geen zwemlessen krijgen. “Maar je moet het niet omdraaien”, stelt hij. “Als je het als ouder zo belangrijk vindt dat je kinderen leren zwemmen, laat je dan even testen. Als ouder heb je nog steeds de primaire verantwoordelijkheid voor je kinderen.”
(Bron: intervieuw NOG)
Maar wat nou als de overheid het bij het verkeerde eind heeft? Een rechter heeft gesproken, niet alleen voor het zwembad in Hilversum maar voor alle zwemlessen in Nederland. Dan zou het dus verkondigen van het kwade zijn ten nadele van alle kinderen in Nederland 🙄. Wie roept ze tot de orde naast mij? Hopelijk staan er meer “branchepartners” op.