Home

Klik hier! Teken mee voor “Z”-Day!

Bezorgdheid over de toekomst van de zwemveiligheid neemt toe.

Nu de maatregelen toenemen, onder andere om te zorgen dat de basisscholen weer open kunnen, blijft het stil rond de zwemlessen. Dagelijks is op de televisie te horen hoe belangrijk het basisonderwijs is voor kinderen. De achterstanden zijn haast niet weg te werken en bovendien staat de doorstroom op het spel.
 
De NSWZ is bezorgd om het feit dat zwemonderwijs nog steeds onderbelicht is. Dit is een van de primaire bouwstenen in de opvoeding van een kind.  Zwemonderwijs is op geen enkele manier thuis te oefenen en de achterstanden
die nu ontstaan zijn niet te overzien.

Als voorbeeld: Een kind doet gemiddeld een tot anderhalf jaar over een A diploma. Stel een kind is gestart in maart 2020. Dan mag een ouder er vanuit gaan dat het A diploma rond de zomervakantie wel behaald is. (Mocht het zwemonderwijs weer starten tijdens “Z”-Day (start van het zwemonderwijs) dan is er al een achterstand van 19 weken zwemles opgelopen) Na een lange stop is er ruim een maand nodig om weer op niveau te komen. Er mist dus ruim een half jaar aan voortgang.

De NSWZ spreekt zijn zorg uit over de aankomende zomervakantie. Onbewust zullen ouders in de veronderstelling zijn dat kinderen lang op zwemles zitten dus wel zullen moeten kunnen zwemmen. Dit is helaas niet het geval. Onder andere hierdoor is het van levensbelang dat de zwemlessen zo snel mogelijk hervat worden.

Neem de veiligheid van de kinderen serieus en laat van u horen. Alleen dan kan het belang van zwemles voorop worden gezet! 

Teken de petitie en kom op voor de veiligheid van de kinderen!

Redden zwemscholen en ASAP zwemlessen hervatten!

Dit is de missie van de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid. De afgelopen maanden heeft de NSWZ zich dagelijks, i.s.m. de landelijke politiek, de landelijke en regionale media, gemeentes en zwemscholen ingezet voor het behoud van de zwemveiligheid in Nederland. Helaas worden wij hierin tegengewerkt.

Duidelijk is dat de commerciële zwemlessen vrijwel niet vertegenwoordigd worden. De NSWZ heeft dit afgelopen maanden opgepakt maar kan dat niet alleen.

Wat vragen wij:

Als zwemles orgaan ( zwemschool, zwembad, zwemvereniging ) Gratis inschrijven en de steun uitspreken voor de standpunten van de NSWZ

Momenteel hebben zo’n 30 zwemscholen zich kosteloos aangesloten. Hoe meer zwemscholen en verenigingen zich aansluiten, hoe sterker wij ons kunnen maken. Tevens houden wij jullie op de hoogte van de vorderingen.

Ben jij een zweminstelling die ook kosteloos zijn steun wil toezeggen aan de NSWZ? Vul dan een klein online formulier in. Hiervan is niet alles verplicht. Wel kan je aangeven of jij anoniem wilt blijven.

 

Link naar het formulier: https://forms.gle/e7L88p3r68EDJLNBA

 

Wij zullen u zo snel mogelijk op de hoogte houden van de vervolg stappen naar de overheid.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dhr. Shiva A. De Winter

Voorzitter Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid

 

 

 

 

De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid is een vrij jonge stichting die opkomt voor de belangen van zwemkwaliteit en zwemveiligheid in Nederland. Dit in de grootste zin van het woord.

Het heeft een zelf ontwikkeld lessysteem en diplomering die in de toekomst bereikbaar is voor derden. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe opleiding “Zwemonderwijzer voor zwemscholen”.
Door de Corona crisis werd eens goed duidelijk hoe versnipperd de zwemwereld is en dat de belangen extreem uit elkaar lopen. Dit ten nadelen van een hele grote groep vrijwillige en commerciële zwemlesaanbieders die financieel en structureel de dupe zijn met als gevolg dat 30% tot 40% van de zwemscholen op omvallen staat.
Dit is een ramp voor het zwemonderwijs en een groot veiligheidsprobleem de komende jaren. De NSWZ zet zich de laatste maanden met nadruk op de laatste weken in om de commerciële zwemscholen te redden en de zwemlessen zo spoedig mogelijk weer te hervatten.

 

Bent u een Zweminstelling die ook kosteloos zijn steun wil toezeggen aan de NSWZ? Vul dan een klein online formulier in. Hiervan is niet alles verplicht. Wel kunt u aangeven of u anoniem wilt blijven.

Link naar het formulier: https://forms.gle/e7L88p3r68EDJLNBA

Op de volgende website vind je meer informatie. Deze is ook onderdeel van de NSWZ.

Op Nederlandsezwembaden.nl vind je meer informatie over zwemlesaanbieders, binnen- en buitenzwembaden, vakantieparken, stranden, meren, recreatieplassen en hondenstranden. Daarnaast staat er informatie over zwemtechnieken, zwemveiligheid en de verschillende zwemlesmethodes en diploma’s.

Sinds eind januari 2018 staat de geheel vernieuwde website van nederlandsezwembaden.nl online. De informatie van de oude website zwemles-vergelijken.nl is hier in zijn geheel aan toegevoegd. Op deze website kun je eenvoudig een zwembad of zwemlesaanbieder bij jou in de buurt vinden.

De Nederlandse Stichting Water- en Zwemveiligheid is in 2017 opgericht door Shiva de Winter.