fbpx

Welkom bij de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ).

In een land omgeven door water is zwemveiligheid van essentieel belang. De NSWZ staat elke dag paraat om de zwemvaardigheid te bevorderen, zowel in binnen- als buitenwater. Ons doel is helder: toegankelijk zwemonderwijs voor alle leeftijden realiseren, van babyzwemmen tot activiteiten voor peuters en dreumesen. Echter, de realiteit van vandaag de dag laat zien dat zwemonderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Lange wachtlijsten, beperkt aanbod en hoge kosten vormen obstakels die wij willen aanpakken en overwinnen.

Als een van de acht aanbieders van zwemdiploma's in Nederland dragen wij bij aan het vergroten van de zwemveiligheid door erkende zwemdiploma's aan te bieden. Het is onze overtuiging dat goed kunnen zwemmen van levensbelang is, en daar streven we elke dag naar.

Wij erkennen dat zwemonderwijs een dagelijkse verantwoordelijkheid is, vooral in het besef dat kinderen daadwerkelijk vaardig moeten zijn in het water. Daarom hebben we het hele systeem rondom diploma-eisen herzien en vernieuwd om meer transparantie en duidelijkheid voor ouders te bieden.

Naast ons werk voor kinderen richten we ons ook op zwemmogelijkheden voor volwassenen, inclusief nieuwkomers. We beseffen dat sommige volwassenen nooit zwemonderwijs hebben gehad, waardoor ze in noodsituaties in de problemen kunnen komen. Ons doel is om iedereen zo zwemvaardig mogelijk te krijgen.

We streven ernaar zwemonderwijs toegankelijk te maken voor alle doelgroepen en dragen op nationaal niveau bij aan zwemveiligheid. Ons examenprogramma is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende zwembaden, terwijl we toch de hoogste standaarden van kwaliteit en techniek handhaven.

Kortom, de NSWZ zet zich in voor de zwemveiligheid van jong en oud, met een focus op toegankelijkheid, kwaliteit en bewustwording. We blijven ons inzetten om zwemvaardigheid voor iedereen binnen handbereik te brengen.