fbpx

Welkom bij de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ).

In een land omringd door water is zwemveiligheid essentieel. De NSWZ staat klaar om zwemvaardigheid te bevorderen. Ons doel is duidelijk: betaalbaar zwemles voor alle leeftijden te realiseren, van babyzwemmen tot activiteiten voor peuters en dreumesen. Echter, de realiteit van vandaag laat zien dat zwemles niet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Lange wachtlijsten, beperkt aanbod en hoge kosten vormen obstakels die wij willen aanpakken en verandering in maken.

Als een van de aanbieders van zwemdiploma's in Nederland dragen wij bij aan het vergroten van de zwemveiligheid door erkende zwemdiploma's aan te bieden. Het is onze overtuiging dat goed kunnen zwemmen van levensbelang is, en daar streven we elke dag naar.

Wij erkennen dat zwemmen een dagelijkse bezigheid is, vooral omdat kinderen daadwerkelijk vaardig moeten zijn in het water. Daarom hebben we het hele systeem rondom diploma-eisen herzien en vernieuwd om meer transparantie en duidelijkheid voor ouders te bieden.

Naast ons werk voor kinderen richten we ons ook op zwemmogelijkheden voor volwassenen, inclusief nieuwkomers. We beseffen dat sommige volwassenen nooit zwemles hebben gehad, waardoor ze in noodsituaties in de problemen kunnen komen. Ons doel is om iedereen zo zwemvaardig mogelijk te krijgen.

We streven ernaar zwemonderwijs toegankelijk te maken voor alle doelgroepen en dragen op nationaal niveau bij aan zwemveiligheid. Ons programma is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende zwembaden, terwijl we toch de hoogste standaarden van kwaliteit en techniek handhaven.

Kortom, de NSWZ zet zich in voor de zwemveiligheid van jong en oud, met een focus op betaalbaarheid, kwaliteit en bewustwording. We blijven ons inzetten om zwemvaardigheid voor iedereen binnen handbereik te brengen.