fbpx

Kledingeisen Lange broek, shirt met lange mouwen, trui, regenjas, sokken en regenlaarzen.

 1. Met een kopsprong te water gaan, laarzen uittrekken en 60 seconden drijven met behulp van de laarzen.

 1. Met een kopsprong te water gaan en (zonder boven te komen) na 9 meter door een verticaal hangend gat zwemmen, blijvend onderwater 6 meter doorzwemmen en de pion aantikken. Gevolgd door 50 meter schoolslag tijdens welke met een hoekduik naar de bodem zwemmen door enkele rechtopstaande hoepels en over een matklimmen, er onderdoor zwemmen en direct nogmaals onder een mat doorzwemmen. Afsluitend 50 meter rugslag tijdens welke2 keer een koprol achterover en 1 keer gehurkt 360 graden draai.

 1. Met een hurksprong te water gaan en zwemmen richting de drenkeling, deze met behulp van een flexbeam aan de kant brengen.

Met badkleding

 1. Met een kopsprong te water gaan. Gevolgd door 175 meter schoolslag tijdens welke 2 keer een aaneengesloten koprol voor- en achterover en keerpunten maken. Afsluitend 75 meter samengestelde rugslag.

 1. Vanaf de kant 75 meter borstcrawl met keerpunten.

 1. Vanaf de kant 75 meter rugcrawl met keerpunten.

 1. Vanaf de kant 25 meter vlinderslag met keerpunten.

 1. Vanaf de kant 12,5 meter Hongaarse slag.

 1. Vanaf de kant 12,5 meter Sidestroke.

 1. Vanaf de kant 12,5 meter stuwen met de voeten voorwaarts tijdens welke een keer gehurkt rechts- en linksom gedraaid moet worden.

 1. Met een hurksprong te water gaan en na enkele slagen polocrawl met een hoekduik een pop opduiken. Gevolgd door de pop met de okselgreep 10 meter te vervoeren.

 1. Vanuit het water met een drenkeling de achterwaartse omklemming uitvoeren en deze met dubbele polsgreep 5 meter vervoeren.

 1. Vanaf de kant 25 meter polocrawl met een bal, uitsluitend met een draai tot rugligging en een worp.

 1. Vanuit het water egg-beaten waarbij vijf keer omhoog geklommen moet worden met bal. Gevolgd door éénmaal de bal 10 meter werpen.

 1. Vanuit het water met polocrawl 1 keer het doel aanvallen en 1 keer het doel verdedigen.

Alle oefeningen afronden met zelfstandig uit het water klimmen.